Lupta împotriva coronavirusul în China. Patrule de roboți depistează dacă cineva are febră sau nu poartă mască

8 februarie 2020, 18:05

În plină epidemie de coronavirus, în China au fost puse la treabă platformele 5G. Această tehnologie de ultimă generație pune în mișcare patrule de roboți care depistează dacă cineva are febră sau nu poartă mască.

Roboțeii produși iî sudul Chinei au fost răspândiți în cele mai importante orașe ale țării. Sunt dotați cu o termocameră și programați să depisteze dacă trecatorii poartă mască.

Minunea asta pe roți, cum au numit-o autoritățile, este capabilă să măsoare temperatura corporală a cel puțin 10 persoane deodată. Un avantaj imediat este că riscul de infectare al vameșilor, de exemplu, scade.

De exemplu, când depistează o persoană

cu febră, robotul îi face o fotografie de înaltă definiţie.

Imaginea este transmisă prin sistemul informatic şi persoana este identificată imediat. Oricât de performantă ar părea tehnica la vârf, tot nu a reușit să împiedice răspândirea virusului în lume.

În Franța, în apropierea unei stațiuni de schi din Alpi, vor fi închise două școli, după ce 5 britanici, printre care și un copil, au fost internați de urgență fiind infectați cu noul coronavirus.  Ei s-au îmbolnăvit de la un alt conațional care înainte să vină la schi în Alpi fusese la Singapore. Ajuns înapoi in Marea Britanie s-a confirmat că are coronavirus.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite