Lupta cu focul continuă în Muntenegru. Organisme internaționale au răspuns cererii de ajutor

După aproape o săptămână de luptă continuă cu incendiile de vegetaţie, autorităţile din Muntenegru au solicitat ajutor internaţional. Şi în Bosnia-Herţegovina mai sunt câteva focare active, în timp ce în alte state precum Croaţia, Portugalia şi Franţa situaţia este acum sub control.

20 Iulie 2017, 20:44 |
$article.media.images[0].description
Lupta cu flăcările continuă"

Elicoptere elveţiene, bulgare, dar şi un avion cisternă din Israel s-au alăturat echipelor de intervenţie din Muntenegru.

NATO, organizaţie la care această ţară a aderat în iunie, şi Forţa de protecţie civilă a Uniunii Europene au răspuns solicitării autorităţilor de la Podgorica.

Zoran Bardic, comandant Brigada de pompieri: "Am muncit zi şi noapte şi situaţia începe să se îmbunătăţească. Aşteptăm ca un bombardier cu apă din Ucraina să ni se alăture. Astfel, incendiile ar putea fi localizate în curând".

Situaţia este în continuare critică şi în Bosnia-Herţegovina, unde intervenţia pompierilor este îngreunată în anumite regiuni din cauza minelor antipersonal şi a muniţiei rămase din timpul războiului din anii '90.

Ministerul Afacerilor Externe de la Bucureşti atenţionează cetăţenii români care tranzitează sau doresc să călătorească în această ţară că zona centrală şi de sud se confruntă cu incendii devastatoare.

În Croaţia, pe coasta Marii Adriatice, incendiile au fost stinse, dar pagubele materiale sunt de milioane de euro.

Şi în Portugalia, principalele incendii de pădure care au făcut ravagii în nordul ţării au fost localizate.

Stuatia s-a îmbunătăţit şi pe coasta franceză a Mării Mediterane.

*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 10°C 8°C
IASI 6°C 5°C
CLUJ 1°C 1°C
CONSTANTA 12°C 9°C
CRAIOVA 3°C 10°C
BRASOV 9°C 3°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI