Luptă alături de copiii bolnavi de cancer. 124 de micuţi beneficiază gratuit de serviciile asociaţiei MAME

O femeie care a învins cancerul luptă pentru copiii care suferă de această boală cumplită. Maria şi-a aflat diagnosticul acum 10 ani, iar medicii i-au spus că va muri. A plecat în străinătate şi a fost salvată. Dar, întoarsă acasă, şi-a făcut o promisiune: să aibă grijă ca niciun copil să nu treacă prin chinul ei.

15 Februarie 2018, 12:01 (actualizat 15 Februarie 2018, 12:04) |
Luptă alături de copiii bolnavi de cancer
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Maria Culescu a fost diagnosticată cu cancer acum zece ani. La puţin timp după ce a început tratamentul, medicii români i-au spus că nu o pot salva. Disperată, femeia a plecat în Turcia. Acolo a învins boala. Şi a văzut ce înseamnă un sistem sanitar performant, care face totul pentru pacient.

“Cât am fost tratată la Spitalul Fundeni, sursa mea de putere, de unde îmi extrăgeam puterea să lupt cu boala erau copiii pe care îi vedeam bolnavi de cancer. Le erau asigurate serviciile medicale, însă nimeni nu era atent la nevoile de altă natură cu care se confruntau copilul şi familia lui”, spune Maria Culescu, preşedintele Asociaţiei MAME.

Maria a înfiinţat o organizaţie şi a început să lupte pentru copiii bolnavi de cancer. Întâi a cumpărat un ecograf pe care l-a donat Spitalului Fundeni. Apoi, a renovat şi a dotat cu mobilier şi aparatură o parte din saloanele secţiei de pediatrie. Dar proiectul la care ţine cel mai mult este Centrul Steluţelor. Locul în care copiii fac kinetoterapie şi terapie prin artă şi participă la activităţi socio-educative şi la şedinţe de consiliere psihologică.

Codruţa s-a născut cu o gravă problemă cerebrală. Până la trei ani, fusese operată deja de trei ori. Acum are nevoie de kinetoterapie săptămânal. Şedinţele decontate de stat sunt insuficiente iar mama ei nu-şi permite să plătească 70 de lei pentru o oră de terapie. Aşa că vine la centrul Mariei cât de des poate. De pe saltea o priveşte pe Codruţa, păpuşa ei, Sofia. Fetiţa aplică apoi pe jucărie ce a învăţat-o terapeutul.

124 de copii trec pragul centrului şi beneficiază gratuit de servicii. Unii au cancer, alţii, grave malformaţii. Celor mai mulţi dintre ei, asociaţia le plăteşte investigaţii medicale şi le cumpără şi medicamente.

„Este forma mea de a mulţumi că trăiesc. Ceea ce fac mă înalţă sufleteşte”Maria Culescu.

Cel mai greu le e Mariei şi echipei ei să găsească sponsori. În fiecare lună are nevoie de 20.000 de euro pentru a-i ajuta pe copii sa învingă boala.

Pentru cei care vor să ajute Asociația MAME, iată datele de contact:

Asociatia M.A.M.E., str. Elena Clucereasa nr. 49A Bucuresti, Sector 1, cod postal: 011551, tel fix: 021.315.01.89, fax: 031.814.67.08 e-mail: office@asociatiamame.com www.facebook.com/AsocMAME

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 16°C 18°C
IASI 15°C 16°C
CLUJ 13°C 16°C
CONSTANTA 10°C 12°C
CRAIOVA 14°C 16°C
BRASOV 11°C 15°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI