Luni se deschid încă 130 de cabinete de vaccinare pentru serul Pfizer BioNTech

De luni, 1 martie, 156.000 de persoane se vor putea vaccina în următoarele 20 de zile cu serul Pfizer BioNTech în cele 130 de cabinete nou deschise. Capacitatea de vaccinare a fiecărui cabinet este de 60 de persoane pe zi, informează Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19.

26 Februarie 2021, 12:59 (actualizat 26 Februarie 2021, 13:30) Știrile TVR |
Cabinete noi pentru vaccinare

Programarea pentru vaccinare se va putea realiza începând de mâine, 27 februarie a.c., și se adresează persoanelor vulnerabile care, potrivit Strategiei naționale de vaccinare împotriva COVID-19, fac parte din etapa a II-a - persoanele cu boli cronice, cu vârste peste 65 de ani și persoanele cu dizabilități.

Modalitățile de programare la vaccinare:

- individual, prin aparținători sau prin direcțiile de asistență socială de la nivelul primăriilor

- prin intermediul platformei electronice

- prin intermediul medicului de familie/ curant

- prin call center, la numărul unic 021.414.44.25 sau la numerele de suport destinate fiecărui județ în parte, disponibile pe platforma de informare: https://vaccinare-covid.gov.ro.

Acțiunea de imunizare a personalului didactic continuă la nivel național, până la data de 10 martie a.c., precum și vaccinarea persoanelor nedeplasabile, care fac dializă, a celor din centrele rezidențiale, centrele medico-sociale și a persoanelor fără adăpost.

În paralel continuă programarea persoanelor înscrise în procesul de imunizare cu vaccinul produs de compania Oxford/AstraZeneca.

În centrele de vaccinare se vor utiliza atât doze recepționate de România în tranșele curente, cât și în tranșele anterioare, pe baza solicitărilor transmise la Centrul Național și centrele regionale de depozitare prin direcțiile de sănătate publică județene și prin cea a municipiului București.

În România, alocarea dozelor de vaccin se realizează conform calendarului de livrare pus la dispoziție de firma producătoare. Astfel, periodic, țara noastră primește tranșele de vaccin necesare imunizării populației. Pe măsură ce noile tranșe ajung în România, aplicația de programare se actualizează și permite continuarea procesului de programare pentru categoriile populaționale aflate în etapa curentă.

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN CORONAVIRUS
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 29°C 27°C
IASI 24°C 24°C
CLUJ 21°C 19°C
CONSTANTA 24°C 26°C
CRAIOVA 23°C 22°C
BRASOV 22°C 23°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI