Luni începe simularea la Bacalaureat. Testarea se amână în localitățile aflate în carantină

21 martie 2021, 20:43

Elevii din cele 14 localități din jurul Bucureștiului aflate în carantină, care învață în licee din Capitală nu știu încă dacă pot participa fizic la simularea Bacalaureatului.

În localitățile unde s-a depășit rata de infectare de 6 la mie, simulările vor fi organizate la o dată ulterioară. Aproape 10 mii de elevi din 78 de licee sunt în această situație. În Timiș inspectoratul scolar a decis să le amâne pentru perioada 12-16 aprilie în liceele din Timișoara, Giroc și Lovrin.

Reprezentanții părinților spun că elevii care nu vor putea participa la simulări din cauza carantinei ar trebui să se autoevalueze ca să nu fie dezavantajați.

Elevii care încep simularea Bacalaureatului sunt asteptați de la 8.30 în clase pentru proba scrisă la Limba si literatura română. Plicurile sigilate cu subiectele vor fi deschise la ora 9.00. Iar pentru rezolvarea sunt alocate trei ore.

Ca măsură de protecție, fiecare elev va sta singur în bancă. Iar într-o sală vor fi doar elevi din același colectiv. Pentru a asigura spațiul necesar, celelalte clase pot învăța online în zilele cu simulări.

Rezultatele vor fi anunțate pe 31 martie. Peste o săptămână începe și simularea pentru Evaluarea Națională, în condiții asemănătoare.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite