Luni expiră termenul limită pentru cei care vor să beneficieze de amnistia fiscală. Cum puteți să rezolvați situația datoriilor către stat într-o singură zi

Peste 55 de mii de contribuabili restanțieri la plata taxelor au depus cerere pentru ştergerea unei părți din datoria către stat.

15 Decembrie 2019, 20:23 |
Expiră termenul pentru amnistia fiscală
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Aministia fiscală, în vigoare din august, anulează dobânzile și penalitățile pe care ar trebui să le plătească persoanele fizice cu datorii la stat care nu și-au achitat dările în anii trecuți. Dar nu în orice condiții!

Potrivit consultantului fiscal Adrian Bența, un contribuabil persoană fizică va plăti fie în numerar, fie prin transfer bancar debitul datoriei până în 2018, plus datoria la zi și va depune o notificare, un formular tipizat. Cea mai ușoară metodă este să mergeți cu banii și să depuneți și notificarea la registratură.

Datoria totală pentru care a fost cerută amnistie fiscală depășește un miliard 700 de milioane de lei. Aproape jumătate va fi ștearsă dacă este plătită cealaltă jumătate până la expirarea termenului limită.

Amnistia fiscală se aplică atât persoanelor fizice, cât și companiilor. Cele care au restanțe mai mari de un milion de lei beneficiază de eșalonarea la plată.

Nu știm dacă și actualul ministrul al Finanțelor, Florin Cîțu, este de acord cu aceste calcule. Am încercat să îi aflăm opinia, dar nu a răspuns solicitării.

Cert este că pentru cei care au depus notificare dar nu au achitat datoria principală pâna la expirarea termenului de 16 decembrie, ANAF va relua măsurile de executare silită.

DATORNICI CARE VOR AMNISTIE

- 55.376 contribuabili

- datorii totale: 1,72 mld. lei

- anulate: 820  mil. lei

- încasate: 900 mil. lei (Sursa: ANAF).

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 11°C 12°C
IASI 10°C 11°C
CLUJ 7°C 10°C
CONSTANTA 11°C 14°C
CRAIOVA 9°C 11°C
BRASOV 9°C 10°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI