Luni, 15 martie, începe a treia etapă a campaniei de vaccinare. Persoanele care vor să se imunizeze se pot programa în baza unei liste de așteptare

14 martie 2021, 20:17

În etapa a treia de vaccinare se pot înscrie toți românii cu vârsta peste 16 ani și indiferent de domeniul în care lucrează. Peste jumătate de milion dintre ei au deja cont pe platforma de programări și vor putea să-și rezerve un loc într-un centru de vaccinare doar pe o listă de așteptare. Nu se știe însă la ce oră se vor deschide aceste liste.

Doritorii să se imunizeze își vor alege un centru de vaccinare în care să primească serul antiCOVID. Dacă vor fi locuri libere se pot programa imediat. În caz contrar, vor fi trecuți pe lista de așteptare și vor ști după câte persoane le vine rândul.

Vor avea în continuare prioritate vârstnicii peste 65 de ani și bolnavii cronici. O persoană nu se va putea înscrie pe mai multe liste de așteptare și nici nu va putea să-și aleagă serul pentru imunizare.

Autoritățile vor ca până la toamnă România să numere peste 10 milioane de persoane imunizate anti-COVID. Până acum, aproape 1 milion 450 de mii de români s-au vaccinat, aproape jumătate dintre ei cu ambele doze de ser.

Programarea pentru vaccinare se poate face pe platforma electronică: https://vaccinare-covid.gov.ro/platforma-programare/ sau la call center: 021.414.44.25.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite