Lungul drum al autorizării spitalului de la Lețcani. Unitatea cu 250 de paturi dintre care 103 de reanimare nu poate primi încă pacienţi

Scandalul pe marginea autorizării spitalului mobil COVID-19 de la Leţcani continuă. În timp ce numărul bolnavilor care au nevoie de terapie intensivă este în continuă creştere, iar locurile sunt ocupate aproape în totalitate, unitatea cu 250 de paturi dintre care 103 de reanimare nu poate primi încă pacienţi.

25 Septembrie 2020, 11:13 (actualizat 25 Septembrie 2020, 12:45) |
Lungul drum al autorizărilor
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Şefii Consiliului Judeţean Iaşi susţin că se tergiversează eliberarea unor avize în timp ce şefii instituţiilor care trebuie să le emită susţin că nici nu au fost solicitate.

De pe urma acestor proceduri birocratice au de suferit bolnavii diagnosticaţi cu COVID-19. Spitalul a fost inaugurat în urmă cu aproape trei săptămâni, la patru luni de le semnarea contractului, Potrivit oficialilor, nici până acum nu s-au solicitat toate avizele sau autorizările necesare.

Nici de la Apele Române nu s-a solicitat autorizare deşi potrivit Hotărârii de Guvern 188 din 2002 modificate de HG 352 din 2005, “este obligatorie obţinerea avizului de gospodărirea apelor” pentru evacuările din unităţile medicale.

Conducerea asociaţiei Euronest, cea care s-a ocupat de achiziţia şi operaţionalizarea spitalului, spune că a cerut toate avizele necesare.

Spitalul mobil ROL 3 de la Leţcani a fost gândit tocmai pentru a interna aici bolnavii de COVID din toată Moldova în ideea degrevării unităţilor obişnuite de astfel de pacienţi.

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN CORONAVIRUS
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 1°C 2°C
IASI 3°C 2°C
CLUJ 3°C 2°C
CONSTANTA 5°C 3°C
CRAIOVA 4°C 2°C
BRASOV 0°C 2°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI