Lungul drum al autorizării spitalului de la Lețcani. Unitatea cu 250 de paturi dintre care 103 de reanimare nu poate primi încă pacienţi

25 septembrie 2020, 11:13

Şefii Consiliului Judeţean Iaşi susţin că se tergiversează eliberarea unor avize în timp ce şefii instituţiilor care trebuie să le emită susţin că nici nu au fost solicitate.

De pe urma acestor proceduri birocratice au de suferit bolnavii diagnosticaţi cu COVID-19. Spitalul a fost inaugurat în urmă cu aproape trei săptămâni, la patru luni de le semnarea contractului, Potrivit oficialilor, nici până acum nu s-au solicitat toate avizele sau autorizările necesare.

Nici de la Apele Române nu s-a solicitat autorizare deşi potrivit Hotărârii de Guvern 188 din 2002 modificate de HG 352 din 2005, “este obligatorie obţinerea avizului de gospodărirea apelor” pentru evacuările din unităţile medicale.

Conducerea asociaţiei Euronest, cea care s-a ocupat de achiziţia şi operaţionalizarea spitalului, spune că a cerut toate avizele necesare.

Spitalul mobil ROL 3 de la Leţcani a fost gândit tocmai pentru a interna aici bolnavii de COVID din toată Moldova în ideea degrevării unităţilor obişnuite de astfel de pacienţi.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă