Luna august se anunță una de vârf pentru turismul de pe litoralul românesc. Hotelurile sunt aproape pline, iar tarifele au fost menținute la nivelul lunii iulie

1 august 2022, 20:00

De câteva zile, telefoanele agențiilor de turism sună în continuu, turiști din toate colțurile țării, dar și din afară, caută cele mai atractive sejururi la mare, pentru luna august. Cei mai mulți vor pachete care includ servicii de masă sau acces la piscină. Prețurile sunt accesibile, spun hotelierii, care în multe cazuri au menținut tarifele la nivelul lunii iulie.

IULIAN TENIE, administrator hotel de 3 stele în Mamaia: În cazul proprietății nostre, pentru o cameră standard, prețul pleacă de la 500 de lei pe noapte, pentru două persoane, cu mic dejun inclus.

Unii hotelieri spun chiar că din cauza cererii peste așteptări sunt nevoiți să refuze rezervări.

Silvia Vornicu, director complex hotelier Năvodari: Avem cereri și, din păcate, nu le mai putem onora. Oaspeții aleg să petreacă între 5 și 7 nopți la noi.

Specialiștii se așteaptă ca luna august să fie cea mai bună din acest sezon estival pentru litoralul românesc.

Ionuț Nedea, manager agenție de turism: Turiștii aleg să vină, preponderent, în ziua de luni la mare. Nu mai vin vineri și sâmbătă, cum eram obișnuiți în anii precedenți.

În multe cazuri, prețurile rămân la nivelul lunii trecute. La Năvodari, turiștii plătesc pentru un șezlong 40 de lei, preț care include și o băutură răcoritoare.

Dacă week-endul trecut, pe litoral s-au cazat peste 120.000 de turiști, hotelierii se așteaptă pentru săptămânile următoare la un vârf de 200.000 de persoane.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă

Trei vești proaste despre vacanțele de anul acesta

România a pierdut un milion de turiști străini, în ultimii patru ani