Lumina Sfântă de la Ierusalim a fost adusă în ţară de o delegaţie a Patriarhiei Române

15 aprilie 2017, 11:10

Lumina sfântă, care s-a aprins azi la Mormântul sfânt, a ajuns seara pe pământ românesc. A fost adusă cu o aeronavă specială care a aterizat pe aeroportul Henri Coandă.

ACTUALIZARE 19.16 Lumina Sfântă a ajuns pe Aeroportul Otopeni. A fost adusă de o delegație condusă de episcopul vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor, Timotei Prahoveanul.

Avionul care va aduce Lumina Sfântă de la Biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim va ateriza în jurul orei 18.30, pe Aeroportul Internaţional ‘Henri Coandă’ din București.

Delegaţia care vine de la Ierusalim este condusă de episcopul vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor, Timotei Prahoveanul, menționează Patriarhia Română într-un comunicat.

Sfânta Lumină va fi oferită la slujba de Înviere de către Patriarhul BOR, Daniel, clerului şi credincioşilor prezenţi la Catedrala Patriarhală.

În timpul Vecerniei din Sâmbăta Mare, deasupra Sfântului Mormânt din Ierusalim se aprinde un foc care se pogoară din cer: este Lumina Sfântă a Învierii Domnului.

Slujba este oficiată de Patriarhul grec al Ierusalimului. El intră singur în încăperea în care se află lespedea pe care a fost depus trupul Mântuitorului.

Conform tradiţiei, uşa este sigilată şi se deschide doar când înaltul prelat începe să le ofere credincioşilor Lumina Sfântă.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă