Lumina Sfântă a ajuns de la Ierusalim în România și va fi oferită credincioșilor, de Înviere

7 aprilie 2018, 17:22

De la Aeroportul Internațional Henri Coandă, Lumina Sfântă de la Ierusalim este dusă la Patriarhie, în protoieriile din Arhiepiscopia Bucureştilor și în mai multe orașe din țară, pentru a fi ofrită credincioșilor la slujba de Înviere.

La Catedrala Patriarhală, clerul şi credincioşii vor primi Sfânta Lumină de la Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel.

Trei avioane de mici dimensiuni vor duce Lumina Sfântă în țară: unul la Iași, al doilea la Suceava, iar al treilea va opri la Sibiu, la Cluj-Napoca și la Satu Mare. Acolo, Lumina Sfântă este așteptată de delegați din Ungaria, Slovacia și Austria, pentru a le duce credincioșilor ortodocși. Iar la Constanța Lumina Învierii va ajunge cu elicopterul.

În fiecare an, în Sâmbăta Mare a Paştelui ortodox, la Mormântul Sfânt apare, de nicăieri şi fără nicio explicație exterioară, Lumina Învierii. E cea mai veche minune a creştinătăţii de după Înviere, atestată anual.

Lumina Sfântă coboară şi aprinde candela, de unde Patriarhul Ortodox al Ierusalimului aprinde un mănunchi de 33 de lumânări (semnificând numărul anilor lui Iisus Hristos la răstignire). Patriarhul iese apoi din încăperea mormântului și, rostind rugăciuni, oferă lumină celor prezenți.

Potrivit mărturiilor pelerinilor, Focul Sfânt nu le arde părul sau faţa.

De la Ierusalim, din Mormântul Sfânt, Lumina Învierii este dusă spre bisericile ortodoxe din toată lumea, pentru a ajunge în noaptea Învierii.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite