Lumea se pregăteşte să întâmpine 2023 cu primul Revelion fără restricţii asociate COVID-19

Revelion în lume
Revelion în lume
31 decembrie 2022, 13:27

Sydney va fi una dintre primele metropole ale lumii care va marca intrarea în 2023, atrăgând uriaşe audienţe TV din întreaga lume, cu numărătoarea sa inversă şi un gigantic foc de artificii deasupra emblematicei Opera House.

Un curcubeu de culori va ilumina portul Sydney, 2.000 de focuri de artificii urmând să fie lansate de pe cele patru „pânze” ale Operei din Sydney şi alte 7.000 din câteva puncte de pe Harbour Bridge, mai numeroase ca niciodată.

Pentru prima dată în ultimii 12 ani vor fi lansate artificii de pe acoperişurile a patru clădiri, pentru a încadra spectacolul grandios, au anunţat organizatorii festivităţilor.

Înainte de pandemie, peste un milion de oameni participau la festivităţile de la Sydney, în timp ce un miliard de spectatori urmăreau din alte părţi ale lumii.

Parisul va pune în scenă primul său foc de artificii de Anul Nou din 2019, după ce ediţiile din 2020 şi 2021 au fost anulate din cauza COVID-19. Un spectacol de artificii de 10 minute va începe la miezul nopţii, 500.000 de persoane fiind aşteptate să se adune pe celebrul bulevard Champs-Élysées pentru a-l urmări.

În altă părţi ale lumii, atmosfera nu este la fel de sărbătorească. Guvernul din Malaezia a anulat numărătoarea inversă de Anul Nou şi focurile de artificii din piaţa Dataran Merdeka din Kuala Lumpur, după inundaţiile care au afectat zeci de mii de locuitori şi o alunecare de teren care a ucis 31 de persoane luna aceasta. De asemenea, la celebrele Turnuri Petronas nu vor fi organizate spectacole şi focuri de artificii.

În China, numeroase persoane au scris online că explozia numărului de cazuri de COVID-19 cu care se confruntă ţara de când guvernul a pus capăt politicii sale de „zero COVID” a distrus şansele unei atmosfere de sărbătoare.

În Croaţia, zeci de oraşe, inclusiv capitala Zagreb, au anulat focurile de artificii de Anul Nou, după ce iubitorii de animale au avertizat cu privire la efectele dăunătoare ale zgomotului şi gazelor toxice asupra animalelor şi oamenilor, făcând apel la sărbători mai atente cu mediul înconjurător.

Oraşul Rovinj de la Marea Adriatică va înlocui focurile de artificii cu spectacole de lasere, iar capitala Zagreb, cu festivităţi cu confetti, efecte vizuale şi muzică. Oraşul portuar Rijeka va redirecţiona fondurile alocate focurilor de artificii către asociaţii de îngrijire a animalelor, au precizat autorităţile locale.

 

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite