Lumea întreagă se mobilizează pentru susținerea Libanului. Emmanuel Macron: Nu vă vom abandona! Donald Trump: Suntem alături de această ţară

6 august 2020, 21:14

Președintele francez Emmanuel Macron e primul șef de stat care vizitează Libanul, după catastrofă. Francezii trimit ajutoare consistente, dar Macron a ținut să ducă personal acolo mesajul poporului său.

Emmanuel Macron, preşedintele Franţei: Astăzi, prioritatea este de a-i ajuta pe oameni şi a le oferi susţinere necondiţionată. Vom fi aici. Nu vă vom abandona!

La Paris, în miezul nopții, s-au stins luminile Turnului Eiffel, în memoria victimelor din Beirut.

Iar clădirea Primăriei din Tel Aviv s-a iluminat în culorile drapelului libanez, cu toate că Israelul este, tehnic, în stare de război cu Libanul.

Benjamin Netanyahu, premierul Israelului: În numele guvernului israelian, transmit condoleanţe poporului libanez.

Condoleanțe, dar și pormisiuni de ajutor, sunt transmise și din Statele Unite.

Donald Trump, preşedintele SUA: A fost teribil. O mulţime de oameni au murit, un număr uriaş de oameni au fost răniţi grav. Suntem alături de această ţară.

La cererea autorităților libaneze, Uniunea Europeană a activat Mecanismul de protecție civilă şi coordonează în prezent desfăşurarea urgentă a zeci de pompieri înalt calificaţi, cu vehicule, câini şi materiale specializate pentru căutare şi salvare în mediul urban.

Timo Eilhardt, şef al echipei germane de intervenţie: Vom rămâne atât timp cât autoritățile locale ne vor acolo și atât timp cât putem ajuta.

Italia a trimis experți în stabilitatea construcțiilor, plecați din Pisa, dar și o unitate specializată în amenințări chimice, biologice și radioactive.

Iar Rusia a dislocat un întreg spital de campanie complet echipat, inclusiv personal medical de zeci de oameni.

Țările arabe trimit și ele ajutoare medicale și spitale mobile.

Marea Britanie şi Australia oferă, pe lângă materiale sanitare, și ajutor financiar de 7 milioane de dolari.

Banca Mondială se declară pregătită să mobilizeze resursele pe care le are la dispoziţie pentru a ajuta Libanul.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite