Lumea cărților călătoare. Un bibliobas de la Biblioteca Județeană din Bistrița oferă cărți copiilor din comunitățile izolate

28 decembrie 2017, 21:09

În curtea casei parohiale din Hălmăsău a fost instalat de curând un bibliobus de la Biblioteca Județeană din Bistrița. A venit și la copiii dornici de lectură din această așezare situată printre dealuri, la 8 kilometri de un drum astfaltat.

Preotul Doru-Constantin Zaharie a venit la Hălmăsău în urmă cu 3 ani. Este din Brașov, dar s-a atașat repede de comunitatea de aici. Povestește amuzat cum a reușit să îi apropie pe copiii din sat de lectură.

Am venit cu tot felul de jocuri. La început le-am adus jucării și după aceea ne-am uitat la cărți și am făcut jocuri cu ei. Și așa, ușor ușor, au început să le placaă cărțile” – preotul Zaharie.

Nu este internet… Un avantaj de a-i face pe copii să citească mai mult. În locurile unde este internet, copiii sunt mult mai ușor distrași” – învățătoarea Voichița Țărmure.

În Bistrița-Năsăud sunt zeci de localități izolate. Pentru acestea, Biblioteca Județeană a cumpărat bibliobusul cu 20 de mii de euro.

Copiii din Hălmăsău au primit și daruri de la bibliotecari. Aceștia au fost răsplătiți cu colinde.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite