LUMEA AZI Scandal în Germania. Merkel acuzată că știa de neregulile de la un oficiu pentru migrație. Statut de azilant obținut pe bani

Abia a reușit să facă un guvern și Angela Merkel are din nou necazuri. Trebuie să dea socoteală în legătură cu scandalul de la Oficiul pentru migrație și refugiați din Bremen. Cel puțin 1.200 de oameni ar fi primit statut de azilant, deși nu îndeplineau condițiile, contra cost. Șefa Biroului din nordul țării este anchetată acum, împreună cu complicii ei - doi avocați, traducătorul și intermediarul.

08 Iunie 2018, 18:56 |
Scandal în Germania

Cancelarul Germaniei nu ar fi fost informată o dată, ci de două ori, în legătură cu problemele de la oficiul din Bremen.

Directorul Biroului național pentru migranți și refugiați susține astăzi că anul trecut a informat-o personal pe Angela Merkel în legătură cu problema cererilor de azil, dar nimeni nu a luat nicio măsură.

Este vorba despre un caz de corupție care aruncă o lumină proastă asupra guvernului german și dă apă la moară extremei dreapta să ceară anchetarea acestui caz în Parlament.

Responsabilul filialei din Bremen al Biroului Național pentru Migranți și Refugiați și complicii săi au validat contra cost cel puțin 1.200 de cereri de azil ale migranților.

Șefa oficiului spune astăzi că situația s-a creat și pentru faptul că era pur și simplu copleșită de numărul prea mare al migranților.

Declarația convine unei formațiuni ca Alterativa pentru Germania, care a condamnat de la bun început politica ușilor deschise a cancelarului Angela Merkel, și care ar vrea să profite de această situație pentru a dezaproba legal, în Bundestag, această politică.

Purtătorul de cuvânt al guvernului a explicat că, într-adevăr, Merkel a aflat care sunt problemele structurale ale Biroului cu mult înainte de 2017 când, de altfel, a început valul de migrație.

Deocamdată, biroul din Bremen are activitatea suspendată de cel puțin o săptămână.

Șefa oficiului și complicii săi au fost puși sub acuzare și guvernul a luat la puricat mii de dosare ca să se convingă că afacerea nu se derula și în alte filiale.

*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 8°C 9°C
IASI 4°C 5°C
CLUJ 0°C 3°C
CONSTANTA 4°C 6°C
CRAIOVA 7°C 7°C
BRASOV 1°C 3°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
TVR65
ARHIVĂ ȘTIRI