LUMEA AZI | Premiera filmului „Poveste din cartierul de vest”. O reîntâlnire cu muzica extraordinară a lui Leonard Bernstein, dar și cu o mulțime de intoleranțe și prejudecăți foarte frecvente și în lumea de azi

Astăzi are loc premiera mondială a filmului Poveste din cartierul de vest. Este un  arc peste timp în cinematografia mondială. La 60 de ani de la premiera filmului, regizorul american Steven Spielberg propune o nouă variantă. Ce aduce nou? Faptul că distribuția este alcătuită în exclusivitate de actori latino  naturalizați în SUA.

18 Decembrie 2021, 09:55 (actualizat 19 Decembrie 2021, 10:22) Știrile TVR |

Poveste din cartierul de vest este un musical scris de Leonard Bernstein, după tragedia shakespeariană Romeo și Julieta. Familiile învrăjbite din Will sunt înlocuite de două bande rivale - The Jets, americani și The Sharks, portoricani, ambele locuind în New York.

Filmul lui Spielberg, care a intrat deja în cinematografele din România, spune în aceleași tonuri povestea celor două bande rivale care își dispută supremația asupra cartierului mărginaș din New York în care trăiesc. Tema centrală o reprezintă dragostea interzisă între Tony, liderul americanilor din banda The Jets și frumoasa Maria, portoricană de la The Sharks.

Filmul inițial, lansat acum 60 de ani, a câștigat nu mai puțin de 11 premii Oscar. Din distribuție făceau parte Natalie Wood și George Chakiris.

 

 

*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN EXTERN
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 9°C 8°C
IASI 6°C 3°C
CLUJ 2°C 0°C
CONSTANTA 7°C 5°C
CRAIOVA 8°C 6°C
BRASOV 2°C -1°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI