LUMEA AZI Legislație mai aspră pentru tatuajele cosmetice. Demersuri în mai multe țări, după înmulțirea plângerilor la adresa saloanelor de tatuaje cosmetice

25 ianuarie 2019, 19:01

Pentru multe femei, visul de a avea sprâncene perfecte sau buze de un roșu intens se transformă în coșmar după vizita la salonul de tatuaj cosmetic.

Daneza Jenny Warida Buck Jensen a fost să-și corecteze sprâncenele la un asemenea salon, iar acum regretă.

Sunt foarte roşii. Se înroşesc mai ales când ridic din sprâncene. (…) Una e mai sus, una e mai jos. Sunt foarte supărată. Nu pot ieşi din casă cu asemenea sprâncene!„, spune ea.

Dacă pentru saloanele de tatuaje tradiționale legislația este destul de severă, în Danemarca, în cazul celor pentru tatuaje cosmetice, nu prea există reguli.

Certificatul necesar pentru a profesa se obține într-o zi. De aceea, Ministerul danez de Externe pregătește o lege nouă.

Helle Bach, preşedinta Asociaţiei Daneze de Cosmetică:  „Acum, suntem într-o zonă gri. Adică oricine poate face tatuaje de sprâncene, buze sau ochi. Aproape că poţi să cumperi diploma pe internet„.

Zona feței e predispusă la reacții alergice, atrag atenția medicii.

Pe buze, de exemplu, după introducerea culorii, pot să apară diverse aglomerări de pigment, adică umflături.

În Danemarca, sunt tot mai multe plângeri împotriva saloanelor de tatuaje cosmetice, iar autoritățile le îndeamnă pe femeile care au de suferit după o vizită la un asemenea cabinet să nu stea pe gânduri și să vină să depună plângere.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă