LUMEA AZI Gangsterii miloși din Africa de Sud oferă ajutor semenilor în timp de pandemie

20 iunie 2020, 18:12

Este una din multele inițiative în sprijinul populației sărace din Cape Town. Singura deosebire ar fi că aceasta îi aparține lui Leon Meyer, fost cap al bandei Mongrels.

Leon Poppie Meyer, fost şef al bandei: „Știu că majoritatea nu mai are bani să-și întrețină copiii. De aceea o fac„.

Cu cât cazi mai mult, cu atât devii mai puternic, scrie pe tricoul fostului gangster. A petrecut 18 ani în închisoare, între altele pentru crimă.

Cape Flats este zona cunoscută pentru răfuieli, crime și trafic cu droguri. Joburi nu sunt, perspectivele lipsesc. În Cape Town sunt comise, în medie, 8 crime pe zi.

Dar de la debutul pandemiei încoace, războiul între bande s-a atenuat, spune pastorul Stanford Hill, omul care, de două decenii, e mediator între aceste grupări de infractori.

Stanford Hill, pastor: „Consider COVID-ul un fel de binecuvântare mascată. A unit oameni din toate categoriile sociale. Indiferent unde te duci, mulți șefi de clan își aprovizionează vecinii cu alimente„.

De la introducerea măsurilor anti-corona, Leon Meyer este un personaj bine văzut în comunitate, spune Desiree Simon. Alocațiile copiilor și ajutorul social se epuizează deja la mijlocul lunii.

Băieții răi au lăsat armele jos pentru a ajuta comunitatea? Puțin probabil, cred criminaliștii.

Materialul integral, în secțiunea VIDEO

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite