LUMEA AZI De la rețele virtuale la socializare reală. În Marea Britanie, membrii grupurilor de pe Facebook se întâlnesc cu regularitate

În Dicționarul Explicativ al Limbii Române, definiția socializării sună așa: "proces de integrare socială a unui individ într-o colectivitate". Se pare că rețelele de socializare chiar asta fac în Marea Britanie. Grupurile create pe Facebook se întâlnesc aproape săptămânal. Imaginați-vă că numai în regat sunt 29 de milioane de grupuri.

16 Februarie 2018, 23:51 (actualizat 17 Februarie 2018, 14:02) |

Dacă se întâmplă să ajungeți la Londra și să vă întâlniți cu acest grup serios de iubitori de șoricari, e bine să știți că oamenii s-au cunoscut mai întâi pe Facebook. Acolo și-au împărtășit toate pasiunile legate de micile patrupede.

Ulterior, cineva a avut ideea să organizeze o întâlnire reală. Și asa au apărut plimbările săptămânale într-unul din parcurile centrale ale capitalei britanice.

Grupul șoricarilor este unul dintre cele 29 de milioane câte există pe Facebook numai în Marea Britanie și are peste o mie de membri.

Nu numai patrupedele se bucură de aceste întâlniri. Și stăpânii sunt încântați să cunoască alte persoane.

Când se lasă seara, podurile de pe Tamisa sunt luate cu asalt de skateborderi. Grupul din care face parte Lena Salmi este însă diferit.

Lena Salmi: “Ni s-a spus că suntem prea bătrâni să mai facem sporturi destinate puştilor şi tinerilor şi ne-am decis să fim printre cei de aceeaşi vârstă şi iată”.

Așa a apărut grupul skateborderilor foarte bătrâni. Aici media de vârstă este 60 de ani. Și nu e singurul grup care s-a mutat din spațiul virtual în realitate.

*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN EXTERN
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 12°C 7°C
IASI 5°C 5°C
CLUJ 7°C 8°C
CONSTANTA 8°C 5°C
CRAIOVA 12°C 11°C
BRASOV 6°C 6°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI