LUMEA AZI Cu avioanele private la dispoziție, au rostit angajamente ferme pentru protejarea mediului. Summitul climei, între ipocrizie și rezultate concrete

6 noiembrie 2021, 12:20

De la președintele american Joe Biden la premierul britanic Boris Johnson și până la miliardarul Jeff Bezos, puternicii lumii au preferat această formă poluantă de transport, care a generat deja 13.000 de tone de emisii de dioxid de carbon, echivalentul emisiilor generate de 1.600 de britanici într-un an.

Dincolo de tenta de ipocrizie, trebuie să credităm participanții cel puțin cu buna credință de a înțelege problemele planetei. Asta spre deosebire de liderii care nu au participat în persoană, cum ar fi președintele Chinei, Xi Jinping, sau cel al Federației Ruse, Vladimir Putin. Ambele țări sunt mari poluatoare ale planetei și au trimis la conferința COP 26 doar emisari de rang inferior.

Conferința, care reunește 25 de mii de delegați din 200 de țări, este deja criticată de activista de mediu Greta Thunberg pentru faptul că nu va aduce rezultate palpabile rapide.

Ce speranțe există totuși pentru îndeplinirea promisiunilor făcute zilele acestea de liderii lumii, a explicat în emisiunea „Lumea Azi” climatologul Roxana Bojariu.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă