LUMEA AZI Coreea de Nord. În ultimul documentar lansat de comuniști, liderul Kim Jong Un șchioapătă

Propaganda nord coreeană devine agresivă în promovarea liderului de la Phenian. Toată presa străină vorbește de cel mai recent documentar lansat de comuniști, dar nu pentru că ar fost impresionată de realizările mărețe, ci pentru că a descoperit că unicul Kim Jong Un șchioapătă.

05 Februarie 2022, 13:46 Știrile TVR |

Marele an victorios, 2021 - așa se numește documentarul. Kim Jong Un, călare pe un cal alb, privind viitorul luminos al țării. 110 minute în care sunt prezentate realizările liderului comunist, de la testarea rachetelor până la eforturile de înfrângere a pandemiei.

Kim Jong Un este prezentat ca un părinte al națiunii, omniprezent. Documentarul nu a oferit mai multe informații despre greutățile cu care se confruntă țara. Coreea de Nord trece printr-o gravă criză alimentară, a suferit în urma secetei și a inundațiilor și este supusă sancțiunilor internaționale din cauza programului său de dezvoltare a unor rachete balistice.

Nu se pomenește nimic nici despre kilogramele pierdute de Kim Jong Un, în schimb, pentru câteva secunde, îl putem vedea pe liderul de la Phenian cum își târăște piciorul stâng. Secvența care este foarte scurtă continuă cu delegația condusă de Kim care coboară cu dificultate o serie de trepte improvizate pe un șantier.

Săptămâna  aceasta, Coreea de Nord a testat o rachetă balistică cu rază medie de acțiune. Este pentru prima oară din 2017 când Phenianul testează o rachetă de această dimensiune. Focoasa rachetei a fost echipată cu un aparat care a făcut fotografii în timpul testării, care au fost de asemenea date publicității.

China și Japonia au reacționat la acest nou test pe care Coreea de Nord îl face pentru a determina Statele Unite să renunțe la sancțiunile economice impuse regimului de la Phenian.

*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN EXTERN
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 35°C 34°C
IASI 28°C 27°C
CLUJ 29°C 30°C
CONSTANTA 30°C 28°C
CRAIOVA 33°C 35°C
BRASOV 29°C 28°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI