LUMEA AZI Copii din raioanele din stânga Nistrului, jurământ în organizația militară Armata Tânără a Federației Ruse. MAE Chișinău și-a exprimat îngrijorarea, apoi a șters comunicatul

Colegii noștri de la TVR Moldova au cerut explicații Ministerului de Externe de la Chișinău cu privire la recrutările făcute în Transnistria de organizația Armata Tânără a Federației Ruse. Ministerul și-a exprimat, printr-un comunicat, îngrijorarea față de recrutarea celor 10 copii și condamnă gestul. Numai că, la scurt timp după apariție, comunicatul a fost șters de pe site-ul ministerului, fară nici o explicație.

20 Iunie 2020, 17:44 |

În comunicatul emis la solicitarea TVR Moldova, marți, 15 iunie, Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene își exprima îngrijorarea față de evenimentele organizate de Grupul Operativ de Trupe Ruse staționate ilegal pe teritoriul Republicii Moldova.

REACȚIA MINISTERULUI AFACERILOR EXTERNE:

"Actul în cauză face parte dintr-un șir de alte acțiuni sfidătoare ale Grupului Operativ de Trupe Ruse, a cărui staționare și activitate pe teritoriul Republicii Moldova constituie o încălcare a independenței, suveranității, integrității teritoriale și neutralității permanente a Republicii Moldova. Acțiunile GOTR sunt cu atât mai reprobabile, cu cât acestea reprezintă tentative repetate de a implica minori dintr-o zonă de conflict în activități cu tentă militară". (15 iunie, sursa: mfa.gov.md)

La scurt timp după publicare, comunicatul a dispărut atât de pe pagina oficială, cât și de pe pagina de Facebook a ministerului.

Sunt invocate motive tehnice.

Echipa TVR Moldova a revenit a doua zi, pentru a afla dacă problemele tehnice au fost rezolvate, însă nu a primit niciun răspuns.

Reamintim că 10 copii din raioanele din stânga Nistrului au depus un jurământ în organizația militară Armată Tânără a Federației Ruse. La evenimentul care a avut loc de Ziua Națională a Rusiei a participat și comandantul trupelor de ocupație ale Federației Ruse staționate ilegal în regiunea transnistreană, colonelul Iurie Zelencov.

Ministerul Apărării de la Chișinău condamnă aceste acțiuni și a comunicat că va începe o anchetă.

*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 11°C 12°C
IASI 10°C 11°C
CLUJ 7°C 10°C
CONSTANTA 11°C 14°C
CRAIOVA 9°C 11°C
BRASOV 9°C 10°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI