LUMEA AZI Comisia Europeană, acuzată că a încercat să anuleze Crăciunul. Documentul incriminat a fost retras la Bruxelles

4 decembrie 2021, 11:58

Ghidul de 30 de pagini, care conține instrucțiuni despre folosirea unui limbaj neutru din perspectiva genului și care să se conformeze cerințelor comunității LGBT în cadrul Comisiei, a fost introdus de către comisarul pentru Egalitate Helena Dalli, în octombrie.

În documentul incriminat se recomandă înlocuirea termenului „Crăciun” cu cel de „sezon al sărbătorilor”, în încercarea de a oferi o perspectivă integratoare și celorlalte confesiuni.

Ghidul a fost publicat de ziarul italian Il Giornale și a stârnit un val de reacții, de la fostul președinte al Parlamentului European, Antoniu Tajani, care a postat pe Twitter mesajul „Trăiască Crăciunul”, și până la Vatican: Cardinalul Pietro Parolin, secretarul de stat al Vaticanului și unul dintre cei mai importanți oficiali ai Sfântului Scaun, a declarat pentru Vatican News: „Bineînțeles, știm că Europa îi datorează existența și identitatea multor contribuabili, însă nu putem uita că unul din principalii contribuabili, dacă nu cel mai important, este Creștinismul.”

Confruntată cu tirul de critici, Hellena Dalli, comisarul european pentru Egalitate a retras controversatul ghid și a transmis un comunicat în care se disculpă și arată că „Acesta nu este un document dezvoltat îndeajuns și nu îndeplinește toate standardele de calitate ale Comisiei. În mod evident, redactarea acestor orientări necesită mai multe eforturi. Prin urmare, acestea vor fi retrase și vom continua să lucrăm la acest document”.

Un fapt este însă cert. De ani buni, târgul de Crăciun de la Bruxelles se numește „Plăcerile Iernii”, pentru a nu deranja importanta comunitate musulmană din oraș.

 

Sebastian Fitzek, lector la Facultatea de Comunicare și Relații Publice din cadrul SNSPA, a comentat pentru Lumea Azi.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite