LUMEA AZI China – patru orașe mari închise, regimul comunist își face planul cincinal

16 ianuarie 2021, 16:59

„În primăvara lui 2020, Comitetul Central al Partidului comunist chinez, condus de preşedintele Xi Jinping, a prezentat planul refacerii naţiunii noastre.

Al 14-lea plan cincinal este modelul de la care se va pleca spre o nouă eră.

În octombrie 2020, cel de-al 19-lea Comitet Central al Partidului Comunist din China s-a reunit la Beijing, în cadrul celei de a 5-a plenare. Pe 29 octombrie, Adunarea a adoptat propunerea celui de-al 14-lea Plan cincinal pentru dezvoltare economică şi socială şi obiectivele pe termen lung până în anul 2035.

Planul cincinal nu stabileşte doar liniile directoare ale dezvoltării economice şi sociale pe următorii 5 ani, dar subliniază şi foaia de parcurs privind modernizarea Chinei în următorii 15 ani.

Propunerea conţine teza aplicării unei noi filozofii de dezvoltare şi marchează modelul către o dezvoltare durabilă de înaltă calitate, bazat pe stadiul noii dezvoltări. Este primul plan pe termen mediu şi lung, cu obiective pentru o perioadă de 15 ani, formulat de Comitetul Central al Partidului de la începutul secolului şi marchează un moment istoric”.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă