LUMEA AZI China - patru orașe mari închise, regimul comunist își face planul cincinal

În China, situația nu este deloc atât de roz pe cât și-ar dori propaganda de la Beijing să credem. COVID- 19 nu a dispărut. Sunt deja 4 orașe mari închise, dar asta nu împiedică regimul comunist să își facă planul cincinal. Președintele Xi Jinping promite că țara lui va intra într-o nouă etapă de dezvoltare. Iată ce frumos este prezentată strategia, de propagandă.

16 Ianuarie 2021, 16:59 (actualizat 16 Ianuarie 2021, 17:06) |

"În primăvara lui 2020, Comitetul Central al Partidului comunist chinez, condus de preşedintele Xi Jinping, a prezentat planul refacerii naţiunii noastre.

Al 14-lea plan cincinal este modelul de la care se va pleca spre o nouă eră.

În octombrie 2020, cel de-al 19-lea Comitet Central al Partidului Comunist din China s-a reunit la Beijing, în cadrul celei de a 5-a plenare. Pe 29 octombrie, Adunarea a adoptat propunerea celui de-al 14-lea Plan cincinal pentru dezvoltare economică şi socială şi obiectivele pe termen lung până în anul 2035.

Planul cincinal nu stabileşte doar liniile directoare ale dezvoltării economice şi sociale pe următorii 5 ani, dar subliniază şi foaia de parcurs privind modernizarea Chinei în următorii 15 ani.

Propunerea conţine teza aplicării unei noi filozofii de dezvoltare şi marchează modelul către o dezvoltare durabilă de înaltă calitate, bazat pe stadiul noii dezvoltări. Este primul plan pe termen mediu şi lung, cu obiective pentru o perioadă de 15 ani, formulat de Comitetul Central al Partidului de la începutul secolului şi marchează un moment istoric".

 

*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 18°C 17°C
IASI 16°C 13°C
CLUJ 12°C 9°C
CONSTANTA 11°C 15°C
CRAIOVA 17°C 16°C
BRASOV 13°C 14°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI