LUMEA AZI Cel mai important turneu asiatic. Mesaje cheie lansate de Donald Trump din Coreea de Sud

Trump se află în cel mai lung turneu asiatic pe care l-a întreprins vreodată un președinte american: Japonia, Coreea de Sud, China, Vietnam. Ultimul punct pe traseu este Arhipelagul Filipinez. Dacă tragem linia, s-au încheiat tranzacții de peste 250 de miliarde de dolari. Un turneu întreprins într-un moment greu, în care comuniștii de la Phenian bagă toată lumea în sperieți cu testele lor.

11 Noiembrie 2017, 12:00 (actualizat 11 Noiembrie 2017, 12:05) Știrile TVR |

Cel mai așteptat discurs al turneului asiatic al președintelui Trump a fost cel de la Seul. Asta pentru că toate mesajele pentru Coreea de Nord acolo s-au dat. Pe larg.

Donald Trump: "Nu ne subestimaţi. Nu ne puneţi la încercare. Ne vom apăra securitatea comună, prosperitatea comună, libertatea noastră sacră".

De remarcat limbajul mai puțin violent. Au dispărut exprimările deja celebre: "foc și furie cum nu s-au mai văzut", "micuțul cu racheta" și așa mai departe. O schimbare de retorică înțeleaptă. Unor oameni spălați pe creier, chinuiți și înfometați de dictatură trebuie să le vorbești despre ceea ce înseamnă viața normală, să-i faci, treptat, să conștientizeze, iadul pe care-l trăiesc. Așa că Trump s-a referit la lagărele de muncă, la lipsurile îngrozitoare, pentru că toți banii merg la arme nucleare, la teroarea care domnește în societatea nord-coreeană, unde oamenii se toarnă unii pe alții și ajung la închisoare inclusiv copii de 9-10 ani pentru că o rudă a spus ceva de rău despre Kim Jong Un.

Un discurs altfel ambalat, dar la fel de ferm ca până acum, cu avertismente clare pentru Kim Jong Un.

Donald Trump: "Nu vom permite ca America sau aliaţii noştri să fie şantajaţi sau atacaţi. Nu vom permite ca oraşe americane să fie ameninţate cu distrugerea. Nu ne lăsăm intimidaţi".

Nu numai problema nord-coreeană este prioritatea turneului Trump, ci și chestiunile comerciale, mai exact promovarea intereselor economice americane în zonă.

În China s-au semnat contracte preliminare americano-chineze de 250 de miliarde de dolari.

Surpriza pentru gazde a venit din partea micuței Arabella, nepoata lui Trump. Vorbește perfect mandarină.

*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 35°C 35°C
IASI 35°C 33°C
CLUJ 31°C 32°C
CONSTANTA 28°C 28°C
CRAIOVA 32°C 32°C
BRASOV 29°C 29°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
TVR65
ARHIVĂ ȘTIRI