Siteul tvr.ro foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de utilizare a cookies. Afla mai multe accesand Politica de cookies Vezi și Politica de Confidenţialitate care face referire la modul în care colectăm, folosim şi partajăm datele dumneavoastră pentru a va oferi serviciile TVR precum şi modul în care folosim platformele sociale.
EXCLUSIVITATE

Lumea Azi: Ce nu lipseşte de pe masa spaniolilor de Crăciun

Cântăreşte aproape 7 kilograme şi nu lipseşte de pe masa de sărbători în casele spaniolilor. "El Jamon", jambonul, este  "sarmaua" spaniolului. Exista o adevărată cultură a producerii şi consumului. Un reportaj în exclusivitate pentru Lumea azi realizată de corespondentul nostru Felix Damian.

21 Decembrie 2013, 19:44 |

VIDEO
Jambonul nu lipsește de pe masa spaniolilor de Crăciun
Spaniolii se mândresc cu jambonul de care nu uită niciodată atunci când fac cumpărături pentru masa de sărbători sau cand vine vorba de o ocazie specială.

"El jamon" este una dintre mândriile spaniolilor. Se găseşte peste tot, iar vânzătorii expun picioarele de porc la vedere ca sa atragă clienţii. Se împarte în categorii şi preţuri care pot ajunge şi la 200 de euro, dar specialiştii spun că jambonul spaniol nu poate fi de proastă calitate.

Enrique Tomas vrea să popularizeze jambonul în toata lumea şi a creat pentru turişti un suvenir comestibil - o carte despre jambon care se poate mânca.

Procesul de producţie durează şi 36 de luni, timp în care carnea este sărată şi pusă la uscat, sub protecţia unui strat de grăsime. Când vine momentul servirii, jambonul se taie în felii mici şi foarte subţiri. Nu oricine poate să taie bine jambonul, iar secretul este să ştii să foloseşti cuţitul special.

După ce a fost tăiat cât mai subţire, jambonul trebuie să se topească în gură. Între fiecare felie de jambon este bine să mănânci şi crutoane din ulei de masline ca să poţi simţi savoarea unui produs de lux, dar accesibil ca preţ.

Jambonul este o delicatesă care înnobileaza orice masă în familie şi care stimulează conversaţiile dintre comeseni. Multe familii din Spania şi-au făcut deja loc în bucătărie pentru piciorul de porc care va fi plăcerea culinară a invitaţilor de Crăciun.

*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN EXTERN
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 34°C 35°C
IASI 32°C 28°C
CLUJ 30°C 29°C
CONSTANTA 28°C 30°C
CRAIOVA 33°C 34°C
BRASOV 30°C 30°C
Vezi toate informatiile meteo
CURS BNR - 21 Iulie 2019, 01:58
 
INDICI BVB
 
INDICE BET
Data: 19-07-2019
Deschidere: 9056.4
Maxim: 9112.78
Mimim: 9039.02
Variatie: 0.34%
DIGI
29.70
0%
TLV
2.53
1.2%
SNP
0.41
0.37%
BRD
13.44
0.3%
SNG
32.95
0.15%
EL
11.35
0.88%
TGN
361.50
0.28%
SIF5
2.12
0.47%
TEL
20.90
0.48%
FP
1.08
0%
ARHIVĂ ȘTIRI