LUMEA AZI Cadrele medicale din Europa pleacă din Marea Britanie. „Noi nu contăm. Anul trecut am sprijinit mult Marea Britanie. Dar n-am fost apreciați”

16 ianuarie 2021, 16:12

Luigi a lucrat 6 ani ca asistent medical în sudul Londrei. Ba chiar a fost șef de echipă. Acum se întoarce acasă, în nordul Italiei.

După referendumul pe tema Brexit, s-a simțit abandonat de către guvernul de la Londra. Eforturile sale în perioada crizei COVID nu au fost apreciate.

Luigi D’Onofrio, asistent medical: Noi nu contăm. Anul trecut am sprijinit mult Marea Britanie. Dar n-am fost apreciați„.

Acum, Luigi se repatriază. Mulți dintre prietenii săi de la Londra au făcut-o deja. Să-și găsească de lucru în Italia nu mai este greu, fiindcă pandemia a dus la creșterea cererii de personal medical.

Raj Sehgal conduce mai multe cămine de bătrâni în estul Angliei, în Norfolk.

La mai toate ședințele, subiectul este lipsa de personal. De aproape 4 ani îi este aproape imposibil să găsească mână de lucru calificată.

Raj Sehgal: După votul pro-Brexit, mulți angajați de-ai noștri nu s-au mai simțit bineveniți. Înainte aveam infirmieri din 20 de țări europene. Acum avem doar unul sau doi„.

De fapt, Maria Costeira din Portugalia este singura angajată străină. Muncește greu, face ore suplimentare, pe salariul minim.

Maria este foarte atașată de doamnele pe care le îngrijește. Majoritatea suferă de demență senilă, dar a învățat multe de la ele, spune ea. Familia din Portugalia nu și-a mai văzut-o de un an de zile.

Puțini britanici sunt dispuși să se implice astfel. Majoritatea demisionează după doar câteva zile de la angajare.

Marea Britanie ar mai avea nevoie de aproximativ 100 de mii de infirmieri.

Raj Sehgal: Candidații sunt scandalizați de volumul de muncă și de răspunderea pe care ar trebui s-o preia pentru un salariu atât de mic„.

Deocamdată, Maria nu intenționează să se repatrieze, dar ar vrea să-și vadă familia din Portugalia cât mai curând. Angajatorul din Norfolk este totuși liniștit, fiindcă ea a promis că se va întoarce.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite