LUMEA AZI A fost identificată persoana care ar fi trădat-o pe Anne Frank. Era un notar evreu

22 ianuarie 2022, 12:37

Anne Frank și familia ei s-au ascuns timp de doi ani într-o anexă secretă a unei clădiri în care muncea Otto Frank, tatăl adolescentei.

Pe 4 august 1944, un informator a cărui identitate nu a fost descoperită timp de aproape 80 de ani, i-a condus pe polițiști la anexa secretă. Naziștii au arestat familia Frank alături de o altă familia care locuia împreună cu ei.

Frank și sora sa Margot au murit de febră tifoidă în 1945 la lagărul de exterminare Bergen-Belsen. Singurul membru al familiei Frank care a supraviețuit Holocaustului a fost Otto Frank.

Vince Pankoke, un fost agent special al FBI, spune că o echipă de investigatori pe care a condus-o a descoperit identitatea persoanei care a dezvăluit naziștilor unde se ascundea Anne Frank și familia sa.

Concluzia a fost trasa după ce au fost analizate documentele olandeze din acea perioada inclusiv cele privind arestările. Van den Bergh avea acces la informaţiile privind locurile din Amsterdam unde se ascundeau evreii, fiind membru al Consiliului şi a fost singurul a cărui familie nu a fost trimisă în lagăr, nici după dizolvarea Consiliului evreiesc în 1943. Singurul supravieţuitor al familiei Frank, Otto, mărturisea în 1963 anchetatorilor olandezi că a primit un bilet în care Van den Bergh era numit drept trădătorul familiei.

Este puţin probabil ca omul de afaceri să fi ştiut şi cine se ascundea în spatele bibliotecii. El doar indica locurile unde evreii ar fi putut sta.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite