LUMEA AZI. Nigeria e în pragul războiului civil

24 octombrie 2020, 17:04

Soldații au deschis focul asupra manifestanților dintr-un cartier capitala comercială Lagos. În imaginile pe care le vedeți, surprinse de un demonstrant, puteți vedea cum sutele de oameni încearcă să treacă de o poartă metalică, iar pe fundal se aud focurile de armă.

Guvernul de la Abuja se apară și spune că manifestanții nu erau pașnici deloc și de aceea a fost nevoie de intervenția în forță a armatei. Protestele din acest stat african împotriva poliției au început acum câteva săptămâni.

De fapt, nigerienii contestau inițial acțiunile unei așa numite unități de elită al cărei scop era să lupte la nivel federal împotriva jafurilor. Unitatea acum dizolvată este acuzată de lichidări în stil mafiot, tortură și șantaj. Acum miile de oameni demonstrează împotriva abuzurilor sistematice comise de poliție.

Pe acest fond, guvernul federal a interzis manifestațiile în 5 state nigeriene și a impus restricții de circulație. Interdicțiile nu au fost însă respectate de protestatarii care susțin că printre ei au fost infiltrați agitatori.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite