LUMEA AZI. La Bologna s-a deschis Eataly World, parcul tematic pentru gastronomi

18 noiembrie 2017, 09:03

Eataly World este un Disneyland pentru gastronomi. Se întinde pe 10 hectare şi reuneşte de la ferme de animale la cele mai rafinate produse culinare italiene. O desfătare pentru simţuri şi o afacere profitabilă pentru Italia. Care face bani din agricultură, produsele tradiţionale şi turism. Pentru că Eataly World este un concept integrat de hrană sănătoasă, tehnologie, relaxare şi afaceri.

Întreaga zonă a fost transformată în una turistică. S-au pus în vânzare bilete cu preţ redus la trenurile cu destinaţia Bologna şi sunt autobuze gratuite de la gară la imperiul gastronomic italian. 50 de milioane de turişti străini vizitează anual Italia.

Producţia agricolă este bună în România, ritmul creşterii economice susţinut şi, cu toate acestea, lipsesc investiţiile de acest tip, fermierii dublează preţul la carnea de porc şi produsele alimentare sunt tot mai scumpe.

La Eataly World sunt zone amenajate în aer liber, cu miniferme de animale şi grădini de legume şi fructe.

Sunt zeci de restaurante şi ateliere unde se prepară sute de sortimente de îngheţată, paste, specialităţi din carne sau cafea.

Vizitatorii pot participa activ, de la vânătoare de trufe  la pregătirea îngheţatei.

Costurile imperiului gastronomic se ridică la 120 de milioane de euro. Sunt aşteptaţi 6 milioane de vizitatori anual, jumătate din străinătate. Iar din 2018 va fi operaţional şi hotelul.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite