LUMEA AZI

LUMEA AZI. China anunță că a scăpat de sărăcie

China a terminat-o cu sărăcia. Președintele Xi Jinping a anunțat că țara a atins miracolul eradicării sărăciei extreme. În doar 8 ani, guvernul a scos din mizerie peste o sută de milioane de chinezi. I-o fi scos și ni i-o fi dat nouă, europenilor? Bine, acum cârcotașii spun că depinde ce înțelegi prin sărăcie extremă. În China, dacă veniturile tale sunt sub 680 de dolari, pe an, ești sărac lipit.

27 Februarie 2021, 17:01 Știrile TVR |

832 de comitate chineze trăiau în sărăcie lucie. Președintele Xi Jinping a anunțat cu mândrie proletară că cel puțin o sută de milioane de chinezi au un nivel de trăi mai bun acum. Este vorba în special despre cei care locuiau în sate izolate, pe vârfuri de stânci.

Multe din cele peste 120 de mii de asemenea sate au fost pur și simplu mutate în zone accesibile. Toți au primit locuințe în cartierele abia construite. Casele nu sunt gratuite. Statul însă va subvenționa până la 70 la sută din valoarea lor.

China nu îi va uită pe cei 1800 de oameni care și-au sacrificat viața în lupta împotriva sărăciei, a mai spus președintele Xi la conferință.

În timp ce prăpastia dintre bogați și săraci se adâncește în anumite țări, China a reușit să-și îndeplinească obiectivul de reducerea a sărăciei înaintea ONU. În același timp, China a oferit ajutor și altor țări în curs de dezvoltare, contribuind la cauza globală de reducere a sărăciei, a adăugat liderul chinez Xi Jinping, scrie presa comunistă.

Experții în economie sunt însă de altă părere. Ei susțin că puterea comunistă de la Beijing a stabilit un nivel foarte jos atunci când a definit sărăcia. Adică un venit de 1,69 dolari pe yi, față de 1.90 cât consideră Banca Mondială că ar fi pragul pauperității.

Prin urmare, în zonele rurale sărace chinul nu s-a terminat pentru că ar mai fi nevoie de investiții serioase. În plus, analiștii atrag atenția că în China continuă să existe inechități salariale.

 

*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 8°C 6°C
IASI 6°C 4°C
CLUJ 4°C 4°C
CONSTANTA 8°C 7°C
CRAIOVA 6°C 6°C
BRASOV 4°C 4°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI