LUMEA AZI | Regiunea Arhangelsk – un pol al proiectelor legate de zona arctică. Un reportaj de Liviu Iurea

20 octombrie 2017, 21:40

Arhanghelsk era un oraş mai înstărit şi mai la modă decât Moscova, fapt confirmat şi de istorici. Locuitorii din Arhanghelsk foloseau încălţăminte din piele, nu opinci.

Petru cel Mare vine cu o nouă viziune. Îşi construieşte o altă capitală, la Sankt Petersburg, şi interzice comerţul de mărfuri prin portul Arhanghelsk.

În ultimii ani, regiunea Arhanghelsk a intrat din nou în competiţie, de această dată pe zona arctică.

Regiunea Arhanghelsk are o suprafaţă mai mare decât teritoriul Franţei. Aici şi în regiunile vecine – Murmansk, Republica Komi – se desfăşoară cele mai interesante şi importante proiecte legate de zona arctică„, precizează Liviu Iurea, corespondent Ştirile TVR.

Exploatarea cherestelei se făcea şi în perioada sovietică. Tehnologia modernă permite întrebuinţarea în totalitate a resturilor dintr-un copac. Acum, o fabrică de cherestea se poate alimenta în proporţie de 60% cu electricitate proprie, provenită din arderea peleților produşi la faţa locului.

Dmitrii Krylov, director general al unei fabrici de cherestea: „Încercăm să combinăm componenta economică, pe de o parte să asigurăm un trai confortabil cetăţenilor regiunii, dar, în acelaşi timp, să nu afectăm echilibrul ecologic„.

Universitatea Nordică din Arhanghelsk este generatorul de proiecte pe zona arctică. Anual, se organizează expediţii cu participare internaţională pe cele mai îndepărtate insule.

Încălzirea globală şi popularea excesivă dau bătăi de cap specialiştilor din toată lumea.

Zăpada de aici este analizată în laborarea speciale tocmai pentru a se determina cât de departe a ajuns poluarea şi cât de mult pot fi afectate flora şi fauna ţinutului arctic.

Tomas Latkin, laborant cercetător: „Adunăm probe din mai multe locuri şi astfel alcătuim o hartă cu zonele mai mult sau mai puţin poluate„.

Zone din nordul Rusiei au fost poligon pentru testele nucleare din perioada sovietică. În prezent, se desfăşoară o campanie susţinută de curăţare şi evacuare a deşeurilor rămase pe locul fostelor baze militare.

Se lucrează intens şi la dezvoltarea rutei nordice, prin Oceanul Îngheţat.

Se estimează că transportul mărfurilor din şi spre Extremul Orient pe cale maritimă este mai ieftin decât cel terestru.

A fost readus în prim plan şi proiectul Belkomur, deşi are o istorie de peste 100 de ani. Este aşa-numitul „Drum al Mătăsii spre Arctica” şi prevede construirea unei magistrale de cale ferată care să lege regiunile industriale din Ural cu Marea Albă.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite