LUMEA AZI | Oamenii de știință caută răspunsuri pentru schimbările climatice în adâncurile Oceanului Indian

O echipă internațională de oameni de știință se pregătește pentru o miziune în așa numita zonă întunecată din Oceanul Indian. Vor coborî la 4000 de metri adâncime ca să studieze flora și fauna. Cercetătorii cred că în urma acestei misiuni vor obține informații legate de schimbările climatice.

14 Februarie 2020, 15:59 (actualizat 14 Februarie 2020, 17:38) Știrile TVR |

Așa arată viața marină din Oceanul Indian la o adâncime de doar 120 de metri. O echipă de cercetători din Marea Britanie se pregătește să coboare la 4000 de metri în cadrul unei expediții care va dura 35 de zile. Pe lângă observațiile legate de faună și floră se va face și o cartografiere a fundului oceanului.

Ca să pătrundă într-o asemenea lume misterioasă, cercetătorii vor călători la bordul celui mai modern submersibil numit Limiting Factor. În august anul trecut, batiscaful, care are forma unei valize, a dus la bun sfârșit Expediția celor 5 adâncuri. A atins cele mai adânci puncte ale celor 5 oceane planetare, inclusiv Groapa Marianelor care are aproximativ 11 mii de metri adâncime.

Numai 2 persoane încap în micuțul submarin care transmite nonstop date la suprafață. Este dotat cu un echipament care asigură oxigenul necesar pe o perioadă de 96 de ore, adică 4 zile.

*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 5°C 6°C
IASI 4°C 3°C
CLUJ 6°C 7°C
CONSTANTA 6°C 8°C
CRAIOVA 4°C 5°C
BRASOV 6°C 5°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI