LUMEA AZI

LUMEA AZI | Cei mai mulţi dintre pensionarii din Republica Moldova trăiesc la limita existenței

Cei mai mulţi dintre pensionarii din Republica Moldova trăiesc la limita existenței şi şi-au pierdut şi speranţa unei vieți mai bune. Au muncit din greu, o viață întreagă, acum au o pensie de mizerie care este cu mult sub pragul minim de supravieţuire. Şi dacă nu le ajung banii, sunt nevoiți să muncească chiar și pentru câțiva bănuți. Chiar şi aşa, banii abia de ajung pentru pâinea cea de toate zilele.

08 August 2020, 17:42 |

Această bătrână din Florești are 70 de ani şi este nevoită să muncească zi de zi pentru că are o pensie de doar 700 de lei moldovenesti, echivalentul a 174 de lei.

Este paznic la groapă de gunoi și petrece aproape zece ore într-un miros îngrozitor, doar pentru 299 de lei pe lună.

Şi pensia Mariei Macari abia daca depășește doua sute de lei. Bătrâna spune că viața e grea, iar guvernarea uită mereu de cei bătrâni.

Bătrânii de la sate trăiesc din ceea ce mai reușesc să cultive pe lângă casă.

În acest an, seceta și grindina le-a cam stricat recolta. Prețurile mari din magazine nu sunt pentru buzunarul lor, iar bătrânețea și bolile nu le mai permit să muncească așa cum făceau altă dată.

Ultima majorare a pensiilor a avut loc în aprilie 2020, cu aproape 15 lei.

Potrivit datelor Casei Naționale de Asigurări Sociale, în Republica Moldova primesc pensii 524.858 de bătrâni. Valoarea medie a pensiei este de doar 480 de lei romanesti.

 

 

*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 11°C 11°C
IASI 9°C 9°C
CLUJ 4°C 6°C
CONSTANTA 9°C 10°C
CRAIOVA 8°C 8°C
BRASOV 7°C 8°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI