LUMEA AZI | Bătălia pentru Mariupol este cea mai grea și intensă de la începutul războiului. Rușii și-au intensificat atacurile

23 aprilie 2022, 10:19

Situația e dramatică în continuare la Mariupol. Imagini din satelit arată posibile gropi comune în oraș. Ne putem face o idee despre ce se întâmplă acolo, deocamdată,  numai ascultând mărturiile celor care, cu greu, reușesc să scape. Rușii au blocat în combinatul Azovstal mii de oameni, femei, copii și militari.

În tot orașul, aproape ras de pe fața pământului, mai sunt cam 120 de mii de oameni. Coridoarele umanitare promise funcționează cu greu sau deloc. Primarul face apeluri disperate pentru evacuarea civililor. Cu un cinism grotesc, Puțin a ordonat anularea asaltului asupra combinatului, să nu țintim vreun civil, i-a spus el lui Soigu, șeful armatei. Dar între timp, blocada combinatului este violență.

Bătălia pentru Mariupol este cea mai grea și intensă de la începutul războiului și continuă chiar dacă Putin susține că a eliberat orașul și că îl și controlează. O dezinformare ca la cartea rusească, spune departamentul de stat.

Între timp americanii au anunțat un nou ajutor militar, adaptat nevoilor de luptă din Donbass. Vladimir Putin a micșorat masa și îi spune lui Serghei Soigu să blocheze zona industrială.

Rușii le cer militarilor ucraineni să se predea în schimbul vieților civililor de la Azovstal.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite