LUMEA AZI | Alegeri prezidențiale în Franța. Care este atmosfera la mai puțin de o zi până la deschiderea urnelor

23 aprilie 2022, 10:22

Sondajele făcute a două zi după duelul din față camerelor al celor doi candidați, Emmanuel Macron și Marine le Pen arată că actualul locatar de la Elysee are toate șansele să își dubleze mandatul. Tot sondajele arată că rata de participare la vot va fi în jur de 72 la sută ceea ce reprezintă o creștere ușoară față de alegerile precedente.

Marine Le Pen, candidată de extremă dreapta la președinția franceză este anchetată pentru deturnare de fonduri europene în perioada în care a fost deputat european. Acuzațiile au fost făcute publice cu o săptămâna înaintea alegerilor de mâine. Participă pentru a treia oară la alegerile prezidențiale și este pentru a două oară când ajunge în turul al doilea.

Marine Le Pen a pornit în campania electorală după eșecul din 2017, o înfrângere care a fost greu de digerat de candidata de extremă dreapta. Ea și-a centrat oferta electorală pe măsuri sociale care să ducă la creșterea puterii de cumpărare a francezilor. Le Pen promite să dubleze numărul de magistrați și să expulzeze străinii care comit infracțiuni pe teritoriul Franței.

Candidata de extremă dreapta a încercat să treacă în plan second relațiile sale apropiate cu Vladimir Puțin, relații pentru care a fost deseori criticată și a eliminat din discurs o eventuală ieșire a Franței din Uniunea Europeană.

Candidatura lui Éric Zemmour, de extremă dreapta, a făcut ca Marine Le Pen să abordeze și alte teme electorale în afara celor catalogate drept dure și radicale.

 

 

CITEȘTE ȘI:

Alegeri prezidențiale în Franța. Ce arată ultimele sondaje, publicate cu două zile înainte de confruntarea Macron-Le Pen

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite