Lume de poveste, într-o colecţie specială. Sute de păpuşi pot fi admirate într-o expoziţie la Sf. Gheorghe

Sărbătorile de iarnă aduc o atmosferă de poveste în toate casele, pe străzi şi în târguri organizate special. Un loc aparte în tot acest peisaj îl are o colecţie de păpuşi din oraşul Sf. Gheorghe. De săptămâna viitoare, sute de păpuşi de toate mărimile îmbrăcate în culorile Crăciunului vor putea fi admirate în cadrul expoziţiei care îşi deschide porţile.

27 Noiembrie 2021, 16:22 (actualizat 27 Noiembrie 2021, 19:29) |

Povestea începe în urmă cu zece ani, când Zita Șinca a cumpărat o păpuşă. A îndrăgit-o atât de mult că şi-a dorit şi altele. A ajuns astfel să aibă o adevărată colecţie. Unele păpuşi sunt primite de la rude şi prieteni, altele cumpărate din diverse colţuri ale lumii. Femeia vorbeşte cu mult drag de păpuşile ei, în special de cele vechi şi foarte valoroase.

Din 2017, a început să le expună în două săli mari, în care încap în jur de 1000 de păpuşi.

De Paşte şi de Craăciun, păpuşile sunt în ton cu sărbătorile, la fel şi decorurile. Acum, multe dintre ele sunt îmbrăcate în roşu, iar printre exponate se află şi mai mulţi Moşi Crăciun.

Într-una dintre săli, păpuşile şi decorurile sunt aranjate în diverse stiluri populare tradiţionale. Au fost create şi scene din viaţa de zi cu zi, cu decoruri de şcoală, bucătărie sau gospodării ţărăneşti.

Vizitatorii nu s-au lăsat prea mult aşteptaţi. Şi sunt din toată lumea.

Zita Șinca nu a uitat nici băieţii, pentru care a creat un colţ special cu trenuleţe electrice şi căsuţe împodobite cu luminiţe şi figurine care se mişcă.

Expoziţia va fi deschisă până în primăvară, iar un bilet costă 8 lei.

 

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 8°C 9°C
IASI 4°C 5°C
CLUJ 0°C 3°C
CONSTANTA 4°C 6°C
CRAIOVA 7°C 7°C
BRASOV 1°C 3°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
TVR65
ARHIVĂ ȘTIRI