Luis Enrique nu mai este selecţionerul Spaniei, după eliminarea timpurie de la CM Qatar 2022. Luis de la Fuente este noul selecționer spaniol

Luis Enrique nu mai este selecţionerul Spaniei după eliminarea timpurie de la CM Qatar 2022
Luis Enrique nu mai este selecţionerul Spaniei după eliminarea timpurie de la CM Qatar 2022
8 decembrie 2022, 15:00

RFEF a decis să pună capăt colaborării cu Luis Enrique, al cărui contract era valabil până la finalul competiţiei din Qatar, propunându-şi „să înceapă un nou proiect” la prima reprezentativă a Spaniei fără antrenorul asturian, „cu obiectivul de a continua creşterea realizată în ultimii ani”.

„Federaţia doreşte să mulţumească pentru munca depusă lui Luis Enrique şi întregul său staff tehnic la cârma primei reprezentative în ultimii ani”, se precizează în comunicatul difuzat de RFEF.

Marele favorit la succesiunea lui Luis Enrique este Luis de la Fuente, actualul antrenor al selecţionatei Under-21 a Spaniei, care lucrează în cadrul RFEF din 2013. Pe parcursul acestor ani, el a antrenat selecţionatele spaniole Under-18, Under-19, Under-21, precum şi echipa olimpică a ţării sale, care a disputat finala JO de la Tokyo (pierdută în faţa Braziliei).

Spania a fost eliminată surprinzător de Maroc în optimile de finală ale Cupei Mondiale 2022, nord-africanii impunându-se cu 3-0 la loviturile de departajare.

UPDATE – Luis de la Fuente a fost numit selecţioner al naţionalei Spaniei, a anunţat joi Federaţia spaniolă de fotbal (RFEF) după demiterea lui Luis Enrique, la două zile de la eliminarea în optimile de finală ale Cupei Mondiale 2022 în faţa Marocului, informează AFP.

Până acum selecţioner al naţionalei Under-21 a Spaniei, Luis de la Fuente va fi prezentat luni şi va debuta pe banca primei reprezentative în luna martie, cu meciuri din preliminariile EURO 2024, competiţie găzduită de Germania.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite