Lufthansa a ajuns la un acord cu guvernul german pentru un plan de salvare de 9 miliarde de euro

Lufthansa a ajuns la un acord cu guvernul german pentru un plan de salvare
Lufthansa a ajuns la un acord cu guvernul german pentru un plan de salvare
26 mai 2020, 10:43

Este cel mai mare pachet de salvare acordat unei companii în timpul cizei coronavirusului și va permite Guvernului să obțină un pachet de 20% din acțiunile companiei, care ar putea crește la 25% plus una în cazul unei tentative de preluare, în încercarea de a proteja mii de locuri de muncă.

Administrația centrală a Germaniei a petrecut zeci de ani renunțând la participații la companii, dar rămâne acționar în fostele monopoluri de stat, cum ar fi Deutsche Post și Deutsche Telekom. De asemenea, Berlinul mai deține o participație de 15% în Commerzbank, din perioada crizei financiare globale.

Alte companii aeriene, inclusiv Air France-KLM, American Airlines, United Airlines și Delta Air Lines au solicitat, de asemenea, ajutor de stat după ce pandemia a afectat transportul aerian global.

Berlinul, care a înființat un fond de 100 de miliarde de euro pentru a lua acțiuni la companiile afectate de criza coronavirusului, a declarat că intenționează să vândă pachetul Lufthansa până la sfârșitul anului 2023.

Condițiile acordului includ renunțarea la plăți viitoare de dividende și limitarea salariilor managementului, a spus Lufthansa, adăugând că guvernul va ocupa și două locuri în consiliul său de administrație, unul devenind și membru al comitetului de audit.

 

 

 

sursa

mediafax.ro

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă