Ludovic Orban: Suntem pe un plafon, cu o ușoară tendință de descreștere. Nu pot să spun că am trecut de vârf, am trecut de Paști și de 1 mai cu bine

4 mai 2020, 22:19

Suntem pe plafon, cu o ușoară tendință de descreștere. Uitați-vă și la numărul de persoane care sunt infectate. Adică scădem din numărul de persoane diagnosticate pozitiv, numărul de persoane care s-au vindecat. Așa se face evaluarea, cu o ușoară tendință… Avem niște mici zimți, dar, dacă faci media, poți să constați evoluția, iar evoluția e într-o ușoară descreștere ca număr de îmbolnăviri și ca număr de cazuri active. […] Nu pot să spun că am trecut de vârf. Am trecut de Paști cu bine. […] 1 mai, ne-a ajutat și vremea, nu s-a dus lumea masiv în spații verzi sau în zone turistice, am trecut bine și de 1 mai. Depinde de comportamentul nostru dacă menținem acest trend, care, după părerea mea, tinde spre descreștere. 15 mai e o dată pe care am considerat-o potrivită în funcție de evoluția cazurilor și de prognozele care sunt făcute de epidemiologi” – a declarat premierul Orban.

Șeful executivului a spus că fiecare măsură de relaxare a restricțiilor care va fi luată după 15 mai trebuie evaluată, astfel încât să nu apară o creștere a cazurilor de infectări.

„Trebuie să menținem anumite restricții pentru că nu a trecut pericolul, chiar nu a trecut, trebuie să fim atenți la alte țări europene care iau decizii de relaxare un pic mai repede decât noi, înainte de 15 mai. Pentru orice măsură o să evaluam impactul epidemiologic, pentru că nu ne putem permite să crească numărul de infectări”, a spus premierul.

Orban a precizat că există o tendință de descreștere a cazurilor de infectări și că în ultimele zile numărul persoanelor vindecate este mai mare decât al celor confirmate cu COVID-19.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite