Ludovic Orban: Pe 14 septembrie va începe școala

7 septembrie 2020, 12:57

Premierul Ludovic Orban și-a exprimat speranța că, în timp, cadrele didactice se vor adapta la sistemul online, iar conectarea la internet a școlilor va continua. Șeful guvernului consideră că începerea cursurilor la 14 septembrie este cea mai buna soluție.

„Pe 14 septembrie va începe şcoala, asta am anunţat tot timpul. (…), a declarat premierul, la finalul unei şedinţe la sediul de campanie al PNL.

Este la parlament in dezbatere legea prin care am solicitata modificarea articolului 55 care a blocat toate angajările în sistemul public, toate concursurile si așteptăm ca în cursul acestei săptămâni, legea să fie adoptată și în baza ei să se poată face angajări de medici și de asistente  medicale în școlile în care este necesar.

În principiu, noi am stabilit cum începe şcoala în funcţie de nivelul de răspândire a viușsului. există o libertate în care poate să existe diferențe la o rata de sub unu la mie, dacă nu există posibilitatea de a a sigura regulile de distanțare sau măsurile sanitare, a spus premierul Ludovic Orban.

Evident este nevoie de avizul DSP și cel al Inspectoratului Școlar General, a mai adăugat Orban.

„La şcoală copiii sunt mai în siguranţă, pentru că sunt sub supravegherea cadrelor didactice, poartă măşti, sunt cât de cât la un nivel de distanţare fizică, pe când copiii în vacanţă, mai ales copiii care au fost lăsaţi liberi pe terenurile de sport, în parcuri au avut o interacţiune mult mai mare decât interacţiunea care va fi la şcoală”, spune Ludovic Orban.

Ministerul Sănătății a publicat, luni, analiza epidemiologică pe județe de care depinde începerea școlii. Potrivit analizei, 43 de localități sunt încadrate în scenariul roșu cu o rată de îmbolnăvire de peste 3 la mia de locuitori, 410 localități sunt încadrate în scenariul galben cu o rată între 1 și 3 la mia de locuitori și 2728 de localități în scenariul verde cu o rata de sub unu la mie.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite