Ludovic Orban: Nu cred că vor fi parlamentari ai PNL care să voteze moţiunea de cenzură

4 octombrie 2021, 15:24

„Nu cred că vor fi parlamentari ai PNL care să voteze moţiunea. (…) Să nu cumva să-şi imagineze cineva că datorită manipulărilor susţinătorilor lui Cîţu, în cazul în care va pica Guvernul Cîţu, eu sau alţi colegi de-ai mei care mă susţin avem vreo contribuţie. Criza politică este provocată de deciziile intempestive, neanunţate, fără consultarea partidului luate de Florin Cîţu şi, dacă va pica, va pica din cauza lui şi din cauza greşelilor politice grave pe care le-a făcut ca premier”, a afirmat Orban, la Palatul Parlamentului.

El a adăugat că nu crede că parlamentari care îl susţin ar putea vota moţiunea de cenzură care urmează să fie dezbătută marţi.

Potrivit lui Orban, Biroul Executiv al PNL „a ameninţat” cu măsuri în cazul unor astfel de parlamentari.

„Ameninţarea cu măsuri a făcut-o Biroul Executiv. E o ameninţare inutilă, după părerea mea”, a transmis Ludovic Orban.

El a precizat că va discuta, luni după-amiază, cu parlamentari care l-au susţinut pentru şefia PNL despre situaţia politică.

„Eu am în fiecare zi, săptămână, întâlniri cu colegii mei din Parlament. După Congres, evident, purtăm o discuţie cu parlamentarii care au fost alături de mine, care au semnat apelul care a fost făcut înainte de Congres, ca să vedem ce avem de făcut, (…) situaţia politică, cum ne poziţionăm în perspectivă, lucruri legate de viitorul politic al României, cum să ne implicăm în soluţionarea crizei”, a explicat Orban.

Întrebat dacă va discuta la întâlnire şi despre o nouă formaţiune politică, el a răspuns: „Discutăm despre situaţia politică”.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite