Ludovic Orban: Nu am făcut încă niciun demers de demitere a lui Tudorel Toader din calitatea de membru al Comisiei de la Veneţia

Tudorel Toader
Tudorel Toader
2 decembrie 2019, 17:39

Întrebat de jurnalişti, la Parlament, dacă Guvernul a făcut demersuri pentru demiterea lui Toader, Orban a răspuns:

„Recunosc că ne-am gândit, dar până acum n-am făcut niciun demers. Ar putea să renunţe la epistole, ar putea să se ducă să comunice cu colegii lui”.

Potrivit premierului, Toader a fost desemnat ca membru al Comisiei de la Veneţia,  de către foştii săi colegi PSD din Guvern, „ca preţ pentru toate malversaţiunile şi poziţiile antieuropene din Justiţie”.

„Încă n-am făcut niciun demers oficial, se plânge degeaba, deocamdată. Ne-am gândit la această decizie, pe de altă parte trebuie să analizăm foarte bine regulile, cutumele care stau la baza funcţionării Comisiei de la Veneţia şi în funcţie de asta să luăm cea mai bună decizie”, a precizat Ludovic Orban.

Fostul ministru al Justiţiei Tudorel Toader a adresat o scrisoare deschisă Comisiei de la Veneţia în contextul în care, susţine el, în spaţiul public circulă informaţia potrivit căreia Guvernul intenţionează să solicite revocarea sa din calitatea de membru titular din partea României în acest organism.

În scrisoarea pe care a publicat-o pe Facebook, Toader susţine că îşi asumă tot ceea ce a făcut, sau nu a făcut, în domeniul Justiţiei, şi că va rămâne ataşat valorilor constituţionale promovate de către Comisia de la Veneţia.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite