Ludovic Orban, în direct la TVR: Am trecut de 233 de semnături pentru moţiunea de cenzură. Negocierile se vor finaliza joi

24 septembrie 2019, 21:46

„Negocierile se vor finaliza în jurul zilei de joi, cam până la ora 12,00-13,00 avem programate întâlniri, şi vom fi pregătiţi să anunţăm oficial rezultatul acestor discuţii. Mai avem negocieri programate cu parlamentari individuali. […] Mai sunt câteva semnături de obţinut din zona respectivă. […] Astăzi sunt şi mai optimist decât ieri. Am trecut de 233 de semnături. […] Cel mai probabil, moţiunea va fi depusă luni. Cel mai probabil se va dezbate şi se va vota pe data de 7 sau 8 octombrie”, a declarat Ludovic Orban la TVR1.

Preşedintele PNL a precizat că numele celor care au semnat moţiunea vor fi făcute publice la momentul depunerii acestui document în Parlament.

Orbana  arătat că s-a dorit strângerea a 233 de semnături ca „angajament pentru votarea moţiunii de cenzură”: „Ca să avem o garanţie suplimentară că acest Guvern va cădea.”

Liderul liberal şi-a exprimat speranţa că textul moţiunii de cenzură va fi aprobat până miercuri de către toţi partenerii.

Orban a susţinut că sunt mai multe dezvoltări posibile în situaţia în care moţiunea de cenzură va fi adoptată şi a precizat că liberalii pledează pentru alegeri anticipate.

Anterior, liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, anunțase la un post de radio că sunt deja 138 de semnături pentru moțiune.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă