Ludovic Orban, despre redeschiderea bisericilor după 15 mai: Cel mai probabil, slujbele se vor putea organiza afară

Ludovic Orban despre deschiderea bisericilor
Ludovic Orban despre deschiderea bisericilor
7 mai 2020, 17:27

„Cel mai probabil, când va fi permisă, oficierea slujbelor nu se va putea face în spații închise, ci în afara bisericilor. Vine vara și se vor putea organiza în bune condiții afară, cu respectarea măsurilor sanitare, cu portul măștii”, a spus premierul.

Premierul a subliniat însă că toate măsurile vor fi impuse gradual, în baza unei evaluări din punct de vedere al riscului epidemiologic.

„Suntem în curs de evaluare, pentru fiecare restricţie pe care am impus-o şi aferent fiecărei măsuri de relaxare a restricţiilor se face o evaluare din punct de vedere al riscului epidemiologic, evaluare care se face în baza a patru criterii principale. În funcţie de aceste evaluări, luăm deciziile, când se deschid diferitele activităţi. Deocamdată, în data de 15 mai – în principiu, am luat deciziile – deschiderea va fi graduală, relaxarea măsurilor va fi graduală. Vom aştepta două săptămâni – practic vor fi etape de câte două săptămâni – pentru diferitele măsuri de relaxare. Vom face o evaluare extrem de riguroasă a efectelor relaxării pe fiecare măsură şi continuăm, evident, şi în funcţie de evoluţia epidemiei”, a spus Orban.

Slujbele în bisericile din România se desfășoară fără enoriași, de la instituirea stării de urgență.

În de 15 mai, România va ieși din starea de urgență instituită din cauza epidemiei de COVID-19 și va intra, cel mai probabil,  în starea de alertă.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite