Ludovic Orban: Cel mai probabil, alegerile vor fi în jurul datei de 14, maximum 21 iunie

17 februarie 2020, 15:12

Întrebat, luni, într-o declarație de presă, când ar putea fi organizate alegerile locale, premierul Ludovic Orban a spus că ar fi o „impietate” față de creștini să organizeze alegerile în 31 mai sau în 1 iunie, astfel că o dată „rezonabilă” ar fi 14 iunie.

„Ar fi o impietate față de creștini să stabilim data alegerilor pe 31 mai și pe 1 iunie. Ca atare, cel mai probabil, alegerile vor fi în jurul datei de 14, maximum 21 (iunie – n.r.), plecând și de la jurămintele depuse de autoritățile locale, care de regulă au fost depuse după 20 iunie 2016. Deci dacă sunt alegeri în data de 14 mi se pare o dată super rezonabilă. În iunie. În mai nu putem organiza decât pe 24 mai. Sigur că eu m-aș bucura să organizăm în 24 mai, pentru că aniversăm 145 de ani de la înființarea PNL”, a spus premierul Ludovic Orban.

Teoretic, tot atunci ar putea avea loc și alegerile parlamentare anticipate, doar că ordonanța prin care guvernul permite votul pe liste suplimentare indiferent de domiciliu aruncă totul în aer.

UDMR a trimis deja Avocatului Poporului o scrisoare prin care îi cere să atace actul normativ la Curtea Constituțională.

Ordonanța este în vigoare, dar intră în regim de urgență în dezbaterea Parlamentului.

Președintele Iohannis a declarat că își dorește alegeri anticipate cât mai curând.

Votul Parlamentului asupra cabinetului Orban 2 ar urma să aibă loc luni. Unele surse spun însă că e posibil ca social-democrații să impună amânarea votului după congresul lor, care este programat deocamdată pentru data de 29 februarie.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite