Ludovic Orban a demisionat din PNL împreună cu 15 parlamentari

23 noiembrie 2021, 16:28

„Motivul esenţial pentru care astăzi am decis să-mi dau demisia din PNL este acela că eu sunt loial oamenilor care şi-au pus speranţele în noi. (…) Colegii din PNL au trădat grav, au comis cea mai gravă încălcare a regulilor într-o democraţie. (…) Astăzi, pentru mine, este o zi crucială, o zi în care pur şi simplu am fost obligat să părăsesc partidul în care mi-am petrecut toată viaţa matură. Este o decizie pe care o iau cu mare greutate, pentru că în PNL am cei mai mulţi prieteni, oameni alături de care am luptat, de care am suferit, de care m-am bătut să susţin ideile liberale, să oprim „ciuma roşie” să conducă România şi să oferim României şansa la o dezvoltare reală”, a declarat Ludovic Orban la sediul PNL.

„Aproape toate lucrurile în care cred nu se mai regăsesc astăzi în conducerea PNL, şi-au făcut loc toate lucrurile pe care le-am detestat – minciuna, prostia, laşitatea, slugărnicia, lenea, lipsa de asumare politică”, a mai afirmat el.

„Politica este o chestiune de încredere. Dacă prea mulţi din actuala conducere a PNL cred că poţi să-ţi baţi joc de încrederea oamenilor în tine, atunci când te uiţi în ochii lor şi le spui că tu le ceri votul pentru a învinge PSD, greşesc şi vreau să le transmit cu fermitate acest lucru. Din păcate, calcă în picioare munca atâtor liberali care au fost pe stradă şi le-au cerut oamenilor încrederea în PNL. În ceea ce ne priveşte, nu ne permitem să pierdem încrederea oamenilor în noi, suntem oameni care am făcut campanie în stradă şi care le-am promis românilor că-i scăpăm de PSD. Al doilea motiv pentru care am decis să-mi dau demisia este pentru că am observat în PNL prea multă laşitate”, a declarat și Violeta Alexandru, care i-a chemat alături pe toţi liberalii „cu curaj” şi „coloană vertebrală”.

Pe 26 octombrie, Ludovic Orban a plecat din grupul PNL de la Cameră, devenind deputat neafiliat.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite