Ludovic Orban: Subiectul Unifarm nu are legătură directă cu activitatea mea | Marcel Ciolacu: Domnule Orban, trebuia să fiţi apărătorul sănătăţii românilor

6 iulie 2020, 14:41

„Sunt uimit de subiectul pus în dezbatere pentru care e utilizată procedura de chemare a premierului în fața Camerei Deputaților. Pentru că acest subiect mi se pare unul care nu are legătură directă cu activitatea mea de premier si în care se încearcă crearea unei legături inexistente între mine și guvernul pe care îl conduc cu cercetarea unui institut al statului. În loc să ne concentrăm pe adevăratele priorități, PSD încearcă să arunce-n spatele meu, într-un mod insiduos, să facă legături fără niciun fel de fundament între mine ca premier și activitatea unei unei societăți a statului”, a declarat Ludovic Orban.

El a mai spus că în activitatea sa din ultimii 30 de ani nu a luat niciodată „nici măcar un capăt de ață”.

„Activitatea mea de 30 de ani este una în lumină publică și în care nu am luat niciodată niciun capăt de ață care nu mi s-a cuvenit în funcțiile publice pe care le-am deținut, o activitate în care corectitudinea, cinstea și dedicarea pentru servirea interesului public au fost lege. Orice încercare de a arunca cu noroi prin ventilator e sortită eșecului”, a completat premierul.

Premierul Ludovic Orban participă la ședința Camerei Deputaților, la dezbaterea „Jaful Unifarm sub masca pandemiei! Schimbarea managerilor de spitale de către Guvernul PNL cu scopul de a se face achiziții directe de măști de la Unifarm la prețuri astronomice”.

Ciolacu către Orban: De patru luni vă spunem clar şi răspicat – guvernaţi, nu mai furaţi

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, a declarat luni că premierul Ludovic Orban trebuia să fie apărătorul sănătăţii românilor pe timpul pandemiei, dar a fost interesat „doar de bani” şi a reprezentat doar interesele „marelui stomac liberal” pe care l-a ”hrănit cu sute de milioane de euro prin contracte fără licitaţie, în dispreţul legii”.

„Domnule prim-ministru, de patru luni vă spunem clar şi răspicat: guvernaţi, nu mai furaţi! Aţi profitat cu mult tupeu ca să vă îndestulaţi toţi clienţii politici. Aţi sfidat pur şi simplu suferinţa românilor, aţi sfidat cu neruşinare restricţiile impuse oamenilor de rând. Pentru dumneavoastră personal nu au existat reguli şi lege. Aţi ţinut românii închişi în case şi aţi distrus economia, în timp ce şmecherii PNL s-au îmbogăţit pe trei generaţii. Domnule Orban, trebuia să fiţi apărătorul sănătăţii românilor, dar aţi fost interesat doar de bani, aţi reprezentat doar interesele marelui stomac liberal pe care l-aţi hrănit cu sute de milioane de euro prin contracte fără licitaţie în dispreţul legii şi al bunului simţ. Toate fărădelegile dumneavoastră încep să iasă la iveală una câte una. Este suficient să deschideţi orice ziar sau post tv, mai nou puteţi să vă inspiraţi din comunicatele DNA, o să găsiţi suficiente exemple care ar putea să vă trimită prietenii politici cel puţin 100 de ani la puşcărie”, a spus Ciolacu, la „Ora prim-ministrului”, în plenul Camerei Deputaţilor.

El a adăugat că, imediat după ce s-a instalat starea de urgenţă, „toată România a aflat cu uimire că o bucătăreasă din Giurgiu, care deţinea o afacere cu spirtoase, urma să umple ţara cu măşti”.

_______________________________________________________

Toate aceste discuții s-au intensificat în spațiul public, după ce directorul Unifarm, Adrian Ionel, a fost pus sub control judiciar, într-un dosar în are procurorii îl acuză, printre altele, de luare de mită, iar DNA vorbește despre 760 de mii de euro.

Ludovic Orban a răspuns de mai multe ori la întrebări pe această temă, a spus că nu știa că se fac achiziții care nu respectă legea.

„Eu nu am avut niciun fel de informaţii nici eu, nici alţi colegi de ai mei despre faptul că la Unifarm s-ar fi derulat proceduri care nu respectă legea sau că ar fi existat suspiciuni de corupţie. Ăsta e primul şi cel mai important lucru pe care vreau să-l spun”, spunea premierul la un post tv, în 28 iunie. Orban mai declara atunci că dacă șeful Unifarm este vinovat de corupție, el trebuie pedepsit de justiție: „Unifarm a avut un rol important, pentru că ne-a salvat din multe situații. (…) Dacă au existat acte de corupţie şi dacă DNA are aceste date privitoare la fapte de corupţie, dacă cineva a greşit, trebuie să fie pedepsit.”

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite