L. Orban: Se încheie o perioadă de distrugere, începe o perioadă de reconstrucție. Dacă suntem chemați să formăm Guvernul, persoana desemnată să fie premier sunt eu

10 octombrie 2019, 14:54

„Orice declarație legată de ceea ce se va întâmpla de acum înainte, o vom face după reuniunea BPN. Se știe foarte bine că în cazul în care vom fi chemați să formăm Guvernul, persoana desemnată să fie premier sunt eu, Ludovic Orban”, a declarat liderul PNL.

„Coșmarul pe care îl trăiește România de trei ani a încetat. Astăzi Parlamentul României a demis Guvernul PSD, care și-a bătut joc de România, așa cum nimeni nu și-a bătut joc în 30 de ani. Nu ne bucurăm astăzi. Guvernarea României este un lucru mult prea grav pentru ca noi astăzi, chiar dacă am reușit acest demers, să ne creeze starea de bucurie și de satisfacție. Se încheie o perioadă de distrugere, de ură și divizare. Începe o perioadă de reconstrucție, modernizare, în care Guvernul va fi readus în serviciul cetățeanului”, a declarat Ludovic Orban, după ce moțiunea de cenzură a trecut în Parlament.

Moțiunea de cenzură la adresa Guvernului Dăncilă a fost adoptată, joi, în plenul reunit al Camerei Deputaților și Senatului. Au fost 238 de voturi pentru.

Prin urmare, dacă moțiunea de cenzură a fost adoptată de către Legislativ, atunci este retras votul de încredere al Parlamentului pentru Guvern.

Potrivit Legii 90/2001 privind funcționarea Guvernului și a ministerelor, principala consecință este aceea că Executivul nu mai poate emite ordonanțe de urgență sau propuneri legislative către Parlament, dacă este retras votul de încredere în Parlament prin moțiune de cenzură.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite